On the road with


Tourschema 2015

 

Legendarische band van Herman Brood weer live op het podium!
Dany Lademacher’s WILD ROMANCE™

NIEUW! Never Be Clever Tour

Datum

Plaats

Locatie Bijzonderheden
26 maart 2015
Amsterdam
Paleis vd Weemoed
 
28 maart 2015
Gorredijk
Poppodium de Skans 
 
 
 
 
15 mei 2015 
Ureterp 
Oerrock
 
 
 
 
 
20 juni 2015 
Bergen op zoom  
Plaatpop
 
21 juni 2015
Amsterdam
BIM huis, Gitar event
 
 
27 augustus 2015
Cadaques (ES)
Bar Boia Playa
 
5 september 2015
Bilzen ( België)
Biezenrock
 
 
 
       
       
       
       
       

COMPLETE TOUR LISTING IS COMING UP!


Dany Gitaar/zang Otto Toetsen Dirk Gitaar/Zang Ruud Basgitaar Jan Drums
Lademacher Cooymans Vermeij Englebert 't Hoen

In rock & roll geldt de ijzeren 10.000 uren-regel: aan echt goede muziek gaat minstens 10.000 uur keihard werken vooraf. Romanza Brava komt aan een veelvoud van dat quotum: de sporen van het bloed, zweet en tranen van de bandleden zijn over de hele wereld terug te vinden. Tien jaar na zijn sprong van het Hilton Hotel bracht Herman Brood Romanza Brava samen voor een legendarisch eerbetoon in Spanje. Maar nu is het tijd om zelf geschiedenis te schrijven. Romanza Brava opereert in de groovende en soulvolle rock-traditie van The Rolling Stones, The Faces, Thin Lizzy en The Black Crowes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Romanza Brava (2013 -2014)

In rock & roll geldt de ijzeren 10.000 uren-regel: aan echt goede muziek gaat minstens 10.000 uur keihard werken vooraf. Romanza Brava komt aan een veelvoud van dat quotum: de sporen van het bloed, zweet en tranen van de bandleden zijn over de hele wereld terug te vinden. Tien jaar na zijn sprong van het Hilton Hotel bracht Herman Brood Romanza Brava samen. Voor een legendarisch eerbetoon, in Spanje. Maar nu is het tijd om zelf geschiedenis te schrijven. Romanza Brava opereert in de groovende en soulvolle rock-traditie van The Rolling Stones, The Faces, Thin Lizzy en The Black Crowes. En ja, ’s lands grootste rocker ooit knikt ook goedkeurend mee.

Het begint in de zomer van 2011 in het roemruchte l'Hostal Cadaques aan de Costa Brava, waar Herman Brood – net als Bono en Mick Jagger - jarenlang kind aan huis was. Drummer Jan ’t Hoen trommelt een handvol vrienden van Brood op om er een week lang muziek te maken. Dat resulteert in vier even spontane als spetterende optredens die om een vervolg schreeuwen.

En dat komt er, want terug in Amsterdam is Romanza Brava geboren: een band met gezamenlijk tientallen jaren aan rock & roll-ervaring maar met een nieuwe insteek. De band kent – en speelt – zijn klassiekers maar richt de blik op de toekomst en begint eigen materiaal te schrijven. Dan is de geest uit de fles. Zet frontman Roland Brons (Murphey’s Law), gitarist Dany Lademacher(The Wild Romance), gitarist en ook zanger Dirk Vermeij (Paris Dandies), toetsenist Otto Cooymans (Vitesse, The Scene), bassist Nico Heilijgers (Splitsing, Mick Taylor Band) en drummer Jan ’t Hoen samen in de oefenruimte en die ontploft bijna. Van de creativiteit, de ambitie, de passie voor onderbuik-rock & roll en pure chemie.

Dany Lademacher vat het Romanza Brava-gevoel kernachtig samen: ‘Ik ben jarenlang met Herman Brood on the road geweest. Dacht je dat ik in een ouwelullen-clubje ga spelen? Er is nu meer rust om muziek te creëren en de ideeën blijven maar komen. Net als bij de anderen, er liggen wel honderd dingen klaar. Rock & roll is ons leven, het gaat dag en nacht door.’

Het kan binnenkort letterlijk dag en nacht doorgaan want Romanza Brava bouwt aan een eigen studio in hartje Amsterdam. Tegelijkertijd wordt er wekelijks in het land opgetreden en staat er eind 2013 een vinyl-release op het programma. Net als een unieke samenwerking met Nina Hagen, maar daarover later meer. Romanza Brava is als het muzikale kind van Herman Brood dat met respect voor de vader nu toch zijn eigen weg gaat.

Vijf stemmen, drie gitaren, een bas, toetsen en drums die samen een verhaal vertellen. Oh ja, wat dat 10.000 uren-quotum betreft: als je die erop hebt zitten volgt de muzikale souplesse. De taal goed genoeg beheersen om het verhaal over te kunnen brengen. Romanza Brava komt het je graag vertellen.Romanza Brava

Roland Brons – Zang/gitaar

Dirk Vermeij – Gitaar/zang

Dany Lademacher – Gitaar/zang

Otto Cooymans – Toetsen/zang

Nico Heilijgers – Basgitaar

Jan ’t Hoen - Drum 

 


The Romance 2012.

ROMANCE

Herman Brood, de lievelingsjunk/kunstenaar/ entertainer en icoon voor menige podiabezoeker in de jaren 70-80 en 90, immer vergezeld door zijn vaste Wild Romance band, bereikte In zijn hoogtijdagen moeiteloos de U.S.A. Billboards met de hits “Saturday Night” en “Never be Clever”

Maar ook in ons kikkerlandje is Brood nog steeds een legende.
Dat Brood anno 2011 nog steeds niet dood is, blijkt wel dat zijn The Romance het nog steeds goed doet en voor de wind gaat. Iets Brood alleen maar goed gedaan hebben.
Herman Brood was een man van de publiciteit en statements, kunst en Rock en Roll.

Dat Brood tegenwoordig niet meer meedoet met The Romance moge duidelijk zijn; daarentegen staan Dany lademacher, Ruud Englebert, J.W. van Holland en Ramon Rambeaux op het podium met frontman Stick, die wel een Brood in de dop lijkt, maar een persoonlijkheid op zich is.
Iemand waar Herman Brood ooit over zei:
"..You can't fake the real thing, but your damn close...".

Opmerkelijk is dat als enige band uit de Nederlandse Rock en Roll geschiedenis, The Wild Romance voor de 3e keer in het legendarische WDR muziekprogramma Rockpalast zal gaan optreden, waarbij de opnamen op 19 oktober in Bonn zullen plaatsvinden.
Naast dit, zal The Romance dit jaar het podium delen met o.a. Kane, Anouk, Kim Wilde, Waylon en Jan Akkerman.

Met een oktober tour in Duitsland van Berlijn tot München, is 10 jaar na het overlijden van Brood zijn legendarische The Romance nog steeds ongekend ‘alive & Kickin’
Brood?; nog lang niet dood!


Management Romance
info@wildromance.nu
+31 (0)6- 41 46 52 75

http://www.theromance.nl/