Biografie 

1964

1964: Dany richt in zijn geboorteplaats Brussel zijn eerste band The Speedfingers op en besluit spoedig daarna beroepsmuzikant te worden.

1966-1968 

Dany maakt twee albums met zijn band The Shakes, waarmee hij o.a. in het voorprogramma van The Who speelt.
1968-1971 Kleptomania (oftewel Klepto) is in het belgische concert-circuit een zeer populaire viermans formatie waarmee Dany drie jaar lang de eerste plaats als gitarist/componist in de pop-poll weet te bezetten.
1973-1976 Dany verblijft in Engeland om zijn muzikale horizon te verbreden, dit resulteert in het optreden en opnemen met diverse engelse bands.

1973-1976 Terug in België richt hij met de uit Engeland meegekomen zanger/pianist Michael Fowler de formatie Lee op. Twee van hun singles verkopen heel goed in Frankrijk.
1976-1977 In opdracht van EMI schrijft Dany samen met Walter de Paduwa en Charles Deraedemaecker het album “We ‘re just boys” voor de groep T.U.S.H.
1977-1981 Hij gaat naar Nederland om als opvolger van Ferdi Karmelk met Herman Brood te gaan spelen. Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek in de Benelux: Herman Brood & his Wild Romance. Hij schrijft samen met Herman een groot aantal hits, waaronder “Saturday Night”, goed voor een zeventiende plaats in de amerikaanse top 100.
In 1979 produceert en mixt Dany het album ‘Teenage Haert’ van The Meteors.
1980 In opdracht van EMI produceert Dany het album´New Lines’ voor de belgische band Machiavel; binnen een paar weken is Dany een nieuwe gouden plaat rijker.

In ditzelfde jaar wordt hij door Mark Knopfler gevraagd voor Dire Straits, als vervanging voor David Knopfler. Hij gaat niet op dit aanbod in.
1981 Dany produceert het album “Black Out” van The Kids met de hitsingle “There Will Be No Next Time”.

1980-1981 Dany wijdt zich aan zijn eigen band Innersleeve. Hij componeert samen met Emile den Tex het album
‘ Lademacher’s Innersleeve’ , zij ontvangen hiervoor een Edison.
1984-1987 Dany sluit zich aan bij de nederlandse band Vitesse en toert hiermee door Europa.
1987 -1991 Op verzoek van Herman Brood keert hij terug bij de Wild Romance. Ze toeren door Europa en brengen een paar redelijk succesvolle albums uit. In 1989 nemen ze de Nederlandse Popprijs in ontvangst.

1991- 1994 Bart Peeters vraagt Dany deel te nemen aan een nieuwe belgische band: The Radios. Ook nu laat Dany zich weer gelden als gitarist en componist. Het succes van de band is enorm, alle albums die ze uitbrengen worden goud/platina in België en ze spelen altijd voor uitverkochte zalen.
 1994 Dany houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren en realiseren van nieuwe projecten.

2002 

 

In het begin van dit jaar speelt Dany voor ‘De Vrienden van Amstel’ in Ahoy met o.a. Bløf. Zijn ontmoeting aldaar met Xander de Buisonjé heeft een muzikaal vervolg: niet veel later gaat hij toeren met Xander en schrijft hij de muziek voor het nummer “Ik zie”, dat vooral in België goed scoort.

Samen met Emile den Tex produceert Dany het debuutalbum “BEET!” van JVB (Jan Visser Band), een nieuwe nederlandstalige band

Met Dirk Vermeij richt hij de band Paris Dandies op; Ivo Severijns wordt de bassist en Ramon Rambeaux de drummer. Hun eerste cd “Le Boudoir Rouge” krijgt goede recensies.

Dany maakt een korte tour door Nederland met de amerikaanse zanger/pianist/componist Rich Wyman.
2004 Dany werkt en toert met diverse bands, zoals Busted, JVB, Rich Wyman, Xander de buisonjé en Paris Dandies.

2006 -2007   Dany componeert de muziek voor de speelfilm “Wild Romance” en schrijft een boek over de beginjaren (1977–1981) van zijn roerige tijd met Herman Brood getitelt: “Wild Romance, een fijne hel” . Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij 521, een paar maanden na de eerste uitgave volgt de tweede editie.

2007 Dany ontvangt de Eddy Christiani Award voor zijn gehele oeuvre.
2008 Dany speelt mee op de cd “Nightporter” van Nightporter (Mark Ritsema) en toert door Nederland met Paris Dandies, de band waarvan binnenkort een nieuwe cd uit zal komen.